Wonderfeel / Utrechts Tuinconcert Centraal Museum

21|22|23 Juli 2023

Wonderfeel ‘s-Gravezand

22|07|2023 – 19.00 – 20.00

Utrechts Tuinconcert

Wonderfeel is het openluchtfestival voor klassieke muziek, “met de ongedwongen sfeer van een popfestival”. Het vindt elke zomer plaats in ‘s-Graveland, dit jaar op 21,22 en 23 juli 2023. De Nieuwe Philharmonie Utrecht is al sinds 2015 het festivalorkest. Ga voor kaartjes naar de festivalsite: Wonderfeel.

Het UtrechtsTuinconcert op 22 juli 2023 is een vrolijk en ontspannen uitstapje van dat Festivalconcert naar de prachtige tuin achter de Nicolaikerk en het Centraal Museum in hartje Utrecht. Ga voor kaartjes naar https://www.klassiekemuziek.nl/e/17414/tuinconcert-nieuwe-philharmonie-utrecht-olv-johannes-leertouwer-utrecht.

Johannes Leertouwer licht toe: In 2022 ontdekten we hoe fijn het is om onversterkt in de tuin tussen de Nicolai kerk en het Centraal Museum te musiceren. De ommuurde tuin bleek ons midden in de stad een beschutte plek te bieden met een eigen natuurlijke akoestiek.
We besloten om elk jaar een tuinconcert te organiseren en dan een deel van het programma dat we als Festival Orkest van het Wonderfeel Festival spelen, te laten horen aan ons publiek in Utrecht.
Dit jaar hebben we weer een heel feestelijk programma.

  • Pulcinella van Strawinksy klonk ook tijdens het oprichtingsconcert van de NPhU in 2009. Het is een feest van heerlijke balletmuziek waarbij je haast niet stil kunt blijven zitten. Het is ook een heel virtuoos stuk waarin veel orkestleden solistische bijdragen leveren.
  • De klassiek symfonie van Prokofiev is al even onweerstaanbaar. Een briljant en oprecht eerbetoon aan Haydn, de meester van de klassiek symfonische stijl.
  • Daarnaast klinkt prachtige Franse muziek. In de dansen voor harp en strijkers treed Nick Scholte, die al jaren meespeelt in ons orkest, aan als solist. We verheugen ons er op hem op deze manier in de schijnwerpers te kunnen zetten. Ook hoort u Ravel’s ‘Le Tombeau de Couperin’, een hommage aan de grote Franse barokcomponist Couperin en heel erg fijne poëtische muziek om in de open lucht te beluisteren.

Zorg dat u er bij bent, het wordt een heerlijk uur muziek op een magische plek in de stad. Voor kaartjes dus naar https://www.klassiekemuziek.nl/e/17414/tuinconcert-nieuwe-philharmonie-utrecht-olv-johannes-leertouwer-utrecht.