STEUN ONS

De NPhU doet iets dat in het Nederlands cultuurlandschap heel zeldzaam en misschien wel onverantwoord is: wij houden de eigen broek op. Als u ons wilt steunen, koop dan kaarten voor onze uitvoeringen en moedig andere muziekliefhebbers aan om dat ook te doen.

Fotografie © Foppe Schut

Meer doen? Word vriend(in) of vriend(in) / donateur

Als u meer wilt doen, kan dat op verschillende manieren:

U wordt Vriend(in)

Wij zijn misschien ouderwetse “softies” maar we willen graag dat iedereen – jong en oud, rijk en arm – zich Vriend(in) van de NPhU kan noemen. Dus dat kost u niets en u krijgt toch de e-mailnieuwsbrief. We beloven u alleen te mailen als er echt iets nieuws is.

U wordt Vriend(in) en Donateur

Er zijn ook mensen die ons juist wèl financieel willen steunen. Onze ervaring is dat het dan gaat om bedragen van enkele tientjes tot (veel) meer.
Voor deze mensen doen we graag iets terug. Wanneer u als donateur een ticket voor een concert koopt, zorgen wij ervoor dat u binnen de rang die u boekt op de best mogelijke plaats komt.

Dat doen we uiteraard in samenwerking met klassiekemuziek.nl die voor ons de boekingen doet en ook de administratie van de donateurs regelt. Daarnaast krijgt u de nieuwsbrief en organiseren we jaarlijks een speciaal evenement voor donateurs.
Donateur worden doet u door dat aan te geven wanneer u een ticket koopt.

U wordt sponsor

De NPhU staat ook graag open voor sponsoring, zowel door particulieren als stichtingen en bedrijven. We hopen vooral op sponsors van praktische en soms onzichtbare kostenposten.

Denk bij een productie als Messiah of Matthäus aan de verwarming van de kerk (gemiddeld € 1500), de programmaboekjes (gemiddeld € 2000), de kerkhuur (gemiddeld € 2500), de reiskosten van de internationale musici (gemiddeld € 6000), de reiskosten van de Nederlandse musici (gemiddeld € 6000) en de verblijfkosten van de musici (gemiddeld € 9000). Als u hierin geïnteresseerd bent, stuur dan een mailtje met uw telefoonnummer naar donateurs@nphu.nl en we nemen contact met u op.

De belastingdienst helpt

Wij zijn een officiële culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dus wat u schenkt aan onze stichting is aftrekbaar voor de inkomstenbelasting en voor een bedrijf voor de Vpb (vennootschapsbelasting).

Schenkingen aan een culturele ANBI (dat zijn wij dus) mogen zelfs voor 125% worden afgetrokken voor de inkomstenbelasting. Voorbeeld: als u € 100 schenkt mag u € 125 aftrekken voor de inkomstenbelasting of Vpb. Lees meer op de ANBI-pagina.

De NPhU staat open voor steun door personen, fondsen en bedrijven die het goed voor hebben met de cultuur. Op het ogenblik worden wij gesponsord door KurtaDocs (mediapartner), M440, TELdesign, de Van Baaren Stichting en Tel Design (zie logo’s hieronder) Als u wilt overleggen over een schenking of een sponsoring, stuur ons een mailtje met uw telefoonnummer en we bellen u.

kurtadocs
van Baaren Stichting
Teldesign
M440