Babar

Speeldata

Zo 13 okt 2024

Leiden

Zo 20 okt 2024

Gouda

Zo 17 nov 2024

Dordrecht

Francis Poulenc – L’Histoire de Babar, le petit éléphant

Uitvoerenden: Nieuwe Philharmonie o.l.v. Johannes Leertouwer | Tjeerd Bischoff  verteller | Johannes Leertouwer en Tjeerd Bischoff  Nederlandse tekst

 

Babar is een olifantje dat bij een lieve oude dame opgroeit in de stad. Maar is hij daar wel het gelukkigst? Hoort een olifantje wel in de stad te wonen? Samen met zijn vriendjes Arthur en Céléste beleeft Babar dolle avonturen en leert hij zijn eigen weg te vinden. Hoe zou dit avontuur eindigen? 

De Nieuwe Philharmonie blaast letterlijk en figuurlijk nieuw leven in het verhaal van Babar. Céline de Brunhoff verzon Babar als ‘verhaaltje voor het slapengaan’ voor haar kinderen en haar echtgenoot Jean maakte er prachtige illustraties bij. Het werd als prentenboek uitgegeven in 1931 en componist Francis Poulenc verklankte het verhaal naar muziek. Tjeerd Bischoff en Johannes Leertouwer maakten een nieuwe Nederlandse versie van dit geliefde muziekverhaal. Hierin komen de muziek van Poulenc en de illustraties van Jean de Brunhoff op het podium samen met het verhaal over Babars avonturen.

Babar (6+) is een ontroerende en beeldende voorstelling voor de hele familie, waar kinderen spelenderwijs kennismaken met alle kleuren die een orkest tot klinken kan brengen.